top of page

Traditionell Kinesisk Medicin...

är ett av världens äldsta medicinska system som vi känner till. I Kina har det praktiserats i över 5000 år. Det är en läkekonst som gör det möjligt för kropp och själ att läka sig självt så långt naturen tillåter.

Traditionell Kinesisk Akupunktur behandlar holistiskt. Våra kroppsliga och själsliga egenskaper utgör en sammanhängande oskiljbar helhet. Vi förstår då att fysiska sjukdomssymtom kan uppstå vid själslig obalans och vice versa. Genom att behandla orsaken till symtom, så kommer hela människan närmare ett välmående med balans och harmoni.

Innan behandling ställer jag en diagnos efter noggrann undersökning av sjukdomshistorik samt tung-och pulsdiagnostik.

Öronakupunktur...är en behandlingsmetod där punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Genom att påverka en bestämd punkt i örat som motsvarar och står i relation till ett visst organ, en kroppsdel, eller en funktion...så kan man förebygga sjukdomar, behandla besvär och sjukdomar som redan uppkommit, samt ge smärtlindring.

Gua Sha...är en enkel, men väldigt kraftfull metod som praktiserats under tusentals år. En slags skrapmassage som används för att behandla spänningar och smärta i muskulaturen.

Skrapmetoden utförs på hud och muskeldrabbade områden, längs meridianer, eller punkter. Gua Sha sätter Qi (din livsenergi) blod och vätskor i rörelse vid hudens yta. Den behandlar på ett direkt sätt stagnerad Qi, stagnerat blod, samt stagnerade vätskor, som indirekt påverkar de inre organen.

Behandlingen förbättrar cirkulationen, och får slaggprodukter som finns samlade i dina muskelceller att frigöras. Vilket i sin tur gör att smärtan avtar.

Kinesisk Koppning...är en metod som kan användas ensamt eller tillsammans med akupunktur. Den innebär att man placerar koppor av glas, plast eller silicon på huden. Syftet med koppningen är att ta bort stagnation och stimulera flödet av qi och blod i området under koppen. Behandlingen är smärtfri och känns ungefär som massagenyp. Eftersom kopporna naturligt drar blod till de yttre kapillärerna kan de lämna röda märken. Dessa är dock ofarliga och försvinner inom några dagar. I Kina används koppning även vid hemmabruk.

bottom of page